Wandelen op Lesbos

Aristoteles ontdekte 400 jaar voor Christus al dat het eiland Lesbos uitblinkt vanwege de grote biodiversiteit. Dit betekent dat het eiland niet alleen rijk is aan vele soorten bloemen en planten maar ook een diversiteit laat zien aan vogels, reptielen, insecten en kleurige libellen. Omdat Lesbos een vulkanisch eiland is, is het ook in geologisch opzicht indrukwekkend. Daarnaast zijn er ook nog de kloosters, de kapelletjes, prachtige dorpen, heerlijke tavernes en niet te vergeten de aardige eilandbewoners zelf! Dit alles maakt Lesbos tot een paradijs voor de actieve wandelaar en een wandeling op Lesbos tot een onvergetelijke ervaring! Daarom biedt toVima vele mogelijkheden om te wandelen op Lesbos.

Bekijk hier een fragment van Aristoteles op Lesbos

 

 

Mogelijkheden toVima en Lesbos

Groepswandelweken

Trektochten

Energetische wandelweken

Dagexcursies Wanneer je liever zelfstandig naar Lesbos gaat en/ of je niet een hele week wilt wandelen is het ook mogelijk om wandelingen als dagexcursie te boeken. Hier zie je een aantal voorbeelden van dag wandelingen, in de praktijk zijn er nog veel meer, afhankelijk van het seizoen en de vraag van dat moment. Een dagexcursie kun je boeken door even een email te sturen.

Zeemeerminroute Een kustwandeling richting een traditioneel vissersdorp, waarbij de geschiedenis van klein Azië en oude legenden worden herbeleefd. Onderweg een bezoek aan geneeskrachtige warmwaterbronnen.

Drieklooster-route Een eeuwenoude pelgrimsroute die langs drie verschillende kloosters voert.

Bergdorproute Een bergwandeling langs traditionele bergdorpen.

Natuurwandeling Door olijfgaarden, over rotsachtige weggetjes waar veel halfedelstenen te vinden zijn.

Schildpadwandeling

Leuke wandeling over de rotsen naar een afgelegen strand.

Exclusief in mei: De vogel wandeling! (aanrader!) 

Beklimmingen van de Olympos en de Lepetimnos (voor de geoefende wandelaar)

 

Alle wandelingen zijn goed te doen voor iedereen met een gezonde conditie. We lopen ongeveer 3 á 4 uur per dag. De prijs is 20 euro per persoon (exclusief vervoer).