5-daagse Pelgrimstochten door België en Limburg

Vanuit de standplaats Moelingen vlak over de Belgische grens, volgen we gedeeltelijk het traditionele Pelgrimspad dat aansluit op de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en bezoeken we de bekende Pelgrimsoorden Maastricht en Vise. Daarnaast wandelen we door de unieke Voerstreek die gekenmerkt wordt door een rijk en gevarieerd natuurschoon.

Tijdens de pelgrimstochten wandelen we voornamelijk in stilte. Het wandelen in stilte is een bijzondere ervaring. Door niet met je medewandelaars bezig te hoeven zijn kun je meer opgaan in de omgeving en nog intenser beleven wat de natuur met je doet. In eerste instantie is het misschien even wennen maar je zult merken dat het een diepe rust geeft.

Tijdens de pauzes en rust momenten praten we wel met elkaar want het is ook fijn om ervaringen met elkaar te kunnen delen. Bovendien is het natuurlijk erg gezellig om ’s avonds gezellig een drankje met elkaar te kunnen drinken.

Het landschap kenmerkt zich door holle weggetjes en de rijke kalkbodem zorgt voor een grote flora rijkdom. Er groeit hier een grote verscheidenheid aan inheemse boomsoorten. Naast bewoonde dassenburchten zijn er nesten van veel soorten (water)vogels.

 

Accommodatie

We verblijven deze dagen op de Orsmolen, de oude watermolen van Moelingen, net over de Belgische grens, gelegen aan de rivier de Berwijn. De authentieke hotelkamers zijn sfeervol en comfortabel ingericht met antieke meubels en hebben ieder een eigen karakter.

 

Programma

Dag 1 Aankomst, avondwandeling in de directe omgeving van Moelingen

Dag 2 Rondwandeling in de Voerstreek (16 km)

Dag 3 Vise (16 km)

Dag 4 Maastricht (24 km)

Dag 5 Wandelmeditatie, Vertrek

16-20 april 2018

Prijs 550 euro

Inbegrepen Volpension (op basis van tweepersoons kamers), begeleide wandelingen, pelgrimsprogramma.