Wandelervaringen en belevenissen

Lees in ons gastenboek de ervaringen en reviews van hoe andere enthousiaste wandelaars wandelen met Tovima beleefd hebben en hoe zij hierop terugkijken.

Schrijf nieuw bericht


Lilian

Lieve Tineke,
Wat een heerlijke week heb ik net gehad op Lesbos! Enorm genoten van de natuur, de fijne mensen, de prachtige wandelingen samen met jou, het gezonde smakelijke eten, de rust!! Wat is Lesbos op deze manier een plek om je thuis te voelen. Dank en tot snel!! Lilian

Boss

Hoi Tineke en Gerrit,het was heerlijk om weer zulke enasouhitste verhalen van jullie te horen!En weer een nieuw project erbij, zulke omstandigheden kun je natuurlijk niet zomaar laten voortbestaan.Zo te lezen hebben jullie gelukkig veel geldwervers in Holland verzameld om eea te realiseren!Zelf zijn we 200% bezig geweest met de geboorte van onze kleindochter Laurie en vooral ook met de verbouwing van het koophuis van onze Comgolese pleegkinderen, Henk heeft geklust en ik heb op de drie kinderen gepast. Gelukkig wonen ze nu helemaal naar hun zin, en konden we weer aandacht schenken aan alle andere activiteiten waar wij ons voor inzeten. De Dodenherdenking is weer goed verlopen. Scouting t Eikske had een prachtige bijdrage bij het thema van dit jaar. Gelukkig waren er meer bezoekers dan verleden jaar, de betrokkenheid van de jeugd speelt daar een goede rol in.Wij gaan a.s. zaterdag met vakantie, we komen pas over 6 weken weer terug.En raad eens waar wij in augustus misschien naartoe gaan???? Naar GHANA!!! In ieder geval gaat Henk, hij gaat via de PUM (Programma Uitwisseling Managers) een glasblazer in de binnenlanden helpen. Ik mag niet mee, tenzij ik bij jullie van ongeveer 12 tot 25 augustus de handen uit de mouwen mag steken . Ik hoop dat het jullie uitkomt en niet in de problemen brengt.Wij lezen nog wel onze mail tijdens de vakantie, anders hoop ik dat we eind juni, begin juli contact met elkaar kunnen hebben. Mocht ik naar jullie toe kunnen komen, wil ik natuurlijk niet graag met lege handen aankomen. Ik hoop dus contact te leggen met een basisschool om materiaal mee te kunnen nemen voor jullie nieuwe project.Ik moet nu nog veel regelen voor ons vertrek a.s. zaterdag, en ik hoop contact te houden via de mail.Fijn dat het in jullie familieleven ook zo goed gaat: een tweeling op komst, een bruiloft in Thailand Veel liefs, moed, geloof en vertrouwen in alles waar jullie mee bezig zijn.Ada en Henk Hagreis

Jeannine Ebert

Hoi Tineke,
Met heel veel plezier denken Carl en ik terug aan jouw wandelingen op Lesbos!
Ik ga zeker eens mee wandelen in het najaar in Nederland,
Het allerbeste en lieve groet van Jeannine

Veronique Dusink

Beste Tineke,
Door mijn vriendin Marianne uitgenodigd om mee te gaan naar Lesbos voor een wandelreis met jou als wandelgids. Het was voor mij de eerste keer en ik moet eerlijk zeggen dat wandelen tijdens mijn vakantie een heerlijke ervaring is en ik zeker weet dat ik dit vaker zal gaan doen. We hebben een heerlijke reis gehad, mede door jou begeleiding en relaxte manier van wandelen, helemaal afgestemd op de klant. Ik wil je dan ook nogmaals bedanken voor deze heerlijke reis en ik hoop dat je van de foto’s die gemaakt zijn net zoveel geniet als wij ook.
Lieve groet, Veronique

Lucy van de Leemkolk

Hallo Tineke,
Wat leuk om jou weer te ont moeten op Schiphol terwijl we allen naar Lesbos gingen.
De sfeer van vorig jaar willen we graag ook nog aan de andere kant van het eiland proeven.

Vorig jaar ben ik met mijn zussen een week energetisch wezen wandelen op Lesbos onder het genot van jouw coaching. Dit heb ik als heel prettig verdiepend ervaren. Door de manier van laagdrempelig uitnodigen tot voelen, zowel per persoon maar ook gezamelijk, heeft het voor mij echt een hele warme verbindende vakantie gemaakt waarin we elkaar echt mochten zien wie we zijn. Alles mocht er zijn en het heeft voor ieder van ons veel geopend, vooral ook naar elkaar toe.
Het heeft dingen helder gemaakt en meer respect opgeleverd en acceptatie. Als je elkaar mag en kan zien vanuit openheid dan levert dat zovéél op!
De manier waarop jij dit dagelijks op verschillende manieren uitnodigde en hoe je je afstemde was heel plezierig.
Daarnaast hebben we met enorm veel plezier genoten van de prachtige wandelingen en de heerlijk verzorgde lunches/diners en het perfecte plekje aan zee, ons onderkomen bij de gezusters.
Ja, Lesbos zit in mijn hart
nogmaals bedankt Tineke
Hartegroet Lucy

ellen

Hallo Tineke,
ik was op je site aan het zoeken of je weer een week in de Ardennen had dit jaar…. Sta je ook op de vakantie beurs? Hoop weer van je te horen, groetjes, Ellen @ Angelique

Eddy en Berty

Hallo Tineke,
We hebben genoten van de beklimming van de OLYMPOS met jou als “privé” gids. Het was wel wat klimwerk, maar heel goed te doen. Dank je wel Tineke.

Heleen Krabshuis-van Dijk

We zijn net een paar dagen terug van onze wandeltrektocht op Lesbos en wat voor een tocht.
Wij hadden de primeur, want het was de eerste trektocht die uitgezet is op Lesbos. Ik kan er heel veel overtellen, want het was een heel bijzondere en fantatische tocht langs de kust.
Wat een bloemen, wat een groen, wat een vogels. Teveel om op te noemen. Voor mij was het een grote uitdaging om het vol te houden, maar het is gelukt. We hebben alles meegemaakt. Storm, regen, zon en ook leuke plekjes voor de picknick, gezellige restaurantjes om heel lekker te eten, leuke slaapgelegenheden, soms vlak aan zee.
Wat echter heel belangrijk was ons gezelschap.
Een mooi en prettig groepje met uiteen lopende beroepen. Zoals Tineke zei: We zijn net een gezinnetje.
En niet te vergeten de massage’s ’s avonds. Het is toch fantastisch om vlak voor het slapen een voetmassage te krijgen. Geslapen dat ik heb. Geweldig.
Ik had moeite met afscheid nemen vrijdagmorgen, want ik voel me thuis op Lesbos en vooral op de manier zoals we nu gelopen hebben. Ja, Tineke je had het weer goed voor elkaar. Daar mag je trots op zijn.
Houd er maar rekening mee dat we nog een keer terug komen. Jolande, Chanty en jij voelen een beetje als onze vrienden.
Succes met alles.
Heleen.

Heleen Krabshuis

Regelmatig denken wij terug aan die geweldige week op Lesbos. De prachtige wandelingen, zowel met Tinke als met Jolande, het heerlijke eten en de fijne gesprekken. Wij Vooral de laatste dag was geweldig. Het had alles in huis. Het heeft ons veel goeds gebracht en zijn zeker van plan terug te komen.
We hopen dat jullie nog meer mooie wandelingen gaan uitzetten. Jullie zijn een prachtig koppel.
Heleen en Rien

Kapetan Cor

Hi Tineke,
Zag jouw naam op de nieuwe site “Thuis in Griekenland” Ik heb indertijd even meegedaan met I ditiki en hen je daar ontmoet.
Laat Molivos sinds 1990 ook net mijn favoriet zijn.Dus was ik heel verrast.
Groet Cor

Annie Marie en Hans Sluiter

Hallo Tineke,
Wat hebben we heerlijk met je gewandeld!
Prachtige uitzichten, bijzondere ontmoetingen.
Het meest verrassende vond ik de onmoeting met de 82 jarige Ichnatius in het eerste klooster waar we neerstreken voor de lunch.
Bedankt hoor!
Hans en Anne Marie

Jannie van den berge

Hallo Tineke,
De wandelingen met jou waren bijzonder, niet alleen omdat je ons kennis hebt laten maken met het prachtige eiland, maar vooral ook je liefde voor de natuur en de Griekse bevolking waren ontroerend. Je doet het fantastisch, ik heb genoten en kom zeker weer terug. Uiteraard gaan we weer wandelen want jou gezelschap maakt een vakantie nog specialer. Hartelijk dank voor alle goede zorgen. Liefs Jannie.

Ellen en Angelique

Hallo Tineke,
je gastenboek gevonden. Leuke reacties van mensen die alweer terug in de hectiek zijn. Wij zijn nu nog bezig met het genieten van jouw wandelingen. Veel afwisseling in de wandelingen! De tocht met zijn 4tjes naar Sikimnias was mooi en lekker gepraat. Met een groter (8) groepje de kloosterwandeling gedaan. Prachtige pelgrimspaden, wandeltempo rustig (er wordt niet geschnitzeld oftewel snel wandelen en weinig zien…)
To Vima: een aanrader voor elke wandelaar!
Groetjes, Ellen & Lique

Nicole en Cor

hallo Tineke
Normaal gaan wij nooit terug naar een zelfde plaats, maar voor Lesbos wil ik graag enkele uitzonderingen maken. Dit is natuurlijk voor een groot deel te danken aan de mooie wandelingen met jou. Nogmaals bedankt voor de fijne dagen en het leuke gezelschap!

Kristiaan Daled

Hallo beste Tineke, zo te zien gaat het goed met je bedrijfje.
Ik wilde een mailtje sturen om je mee te delen dat ik je bij mijn links heb geplaatst, maar dat kwam terug…
Zie http://www.daled.nl/
Vriendelijke groet,
Kristiaan

Wietske

Hoi Tineke,
Mijn laatste dag op Lesbos en het was noodweer vanochtend… , geen laatste dag meer aan het strand van Anaxos maar met filterkoffie in het internetcafe…
Heel erg bedankt voor de mooie wandelingen en de goede zorgen!
Het was heerlijk dit mee mogen te maken, iedere wandeling was een belevenis op zich en ik kijk al uit naar volgend jaar.
Wietske

Annemieke

Voor de 2e keer gewandeld op het relaxte eiland LESBOS. Intens genoten van de wandeldagen, de mede-wandelaars, de fijne gesprekken, de zon, het strand en de gezellige taverna’s. Een aanrader voor iedereen die de Hollandse hectiek even willen loslaten! Bedankt Tineke, voor je prachtige uitgezette wandelingen en je gezelschap! Tot ziens!
Annemieke

Sybilla Sluys

Hallo Tineke,
Ik heb met interesse de site bekeken. Mijn vraag is wanneer is het vertrek op vrijdag 24 april en hoe groot is de groep wat is de groepssamenstelling. Is deze reis al volgeboekt.
Boek je ook het vliegtuig bij jullie, zoals je ziet een aantal vragen. Graag een reactie en met de vriendelijke groeten,
Ik verstuur je dit bericht omdat dit bericht niet aankomt op tinekedevogel@tovima.nl
Sybilla Sluys

Marijke Roeling

Hallo Tineke,
Ik ben je oud-collega van het KW1C! Nu zit ik de Happinez te lezen en lees ik jouw advertentie in de kleintjes en jouw verhaalin het bijgevoede krantje! Wat leuk om weer eens jou op deze manier tegen te komen. Ik moet dan ook denken aan de kaart die ik jou destijds heb gestuurd : volg je hart. Ik snap dat deze tekst zeer toepasselijk was en is!
Op je site word ik geinspireerd en krijg ik zin om bij jou op Lesbos eens te komen wandelen! Zo te lezen, maak je het goed! Ik hou de wandelreis in gedachte, want wandelen doe ik zo graag! Veel plezier en de groetjes van mij, Marijke Roeling

Ine Simons

13 Juni 2008: Start van mijn energetische wandelweek…. een bijzondere ontmoeting…. een bijzondere week…. op een prachtig eiland, met schitterende wandelingen…. en een kundige, integere en liefdevolle begeleiding door Tineke op mijn zoektocht naar mezelf.
De meditatieve oefeningen in de vroege ochtend op het strand, de puurheid van de natuur, het warme onthaal ook bij het logeeradres… hoe kan ik iets omschrijven dat mij zo in mijn hart heeft geraakt dat ik het nu nog iedere dag kan voelen. Een aanrader voor ieder die op zoek is naar tijd en ruimte voor zichzelf…. een waar cadeau!

Susanne

Hallo Tineke,
De vakantie is nu definitief voorbij en ook het EK-voetbal zit erop. Foto’s zijn ingeplakt en ik blijf vinden: onze wandeling was het hoogtepunt van de vakantie. Jij en je organisatie zijn echt een aanrader voor het eiland. Veel succes verder en wie weet tot ziens.
Groeten van de twee meiden uit Maastricht,
Susanne en Peggy

annie

Hoi Tineke,
Weer een weekje terug in Middelburg, maar zeker af en toe nog met onze gedachten op Lesbos.
De prachtige wandeling langs de 3 kloosters,
bedankt dat je ons op van die mooie plekjes bracht en voor je vriendschap.
groetjes,
Cor en Annie

annemieke pauwels

Dag Tineke,
Als je 1e gast van de door jou georganiseerde wandelweken wil ik je nogmaals danken voor de fijne, gastvolle, gezellige, mooie week die ik op het eiland Lesbos heb doorgebracht. De wandelingen, soms met z’n tweeén, soms in een groep waren mooi, interessant, gezellig. Ik heb genoten!!! En vooral: je bent een perfecte gastvrouw van dit gezellige eiland! Heel veel susucces met je onderneming en zeker tot ziens!
Een liefdevolle groet van Annemiek

Jan Willem

ziet er goed uit!

Conny van Hees

Hoi Tineke,
Niet alleen je weblog is leuk om te lezen maar ook je website. Ziet er ook nog eens heel mooi uit, vooral de kleuren. Heel veel succes met To Vima komend seizoen!!

Danielle

Hoi Tineke…
Via deze weg mijn complimenten voor je site.
Top gedaan…
Heel veel succes…en hoop dat er maar veel mensen bij je boeken.
Groetjes Danielle

Henk

Ha die Tineke,

Goed initiatief. Ik wens je hierbij Chronia Pola en poli epitichia met je nieuwe bedrijf.
Het zullen zeker hele mooie wandelingen worden in het deel van Lesbos waar jij woont. Heb hier zelf ook al wat kilometers afgelegd en het zeker de moeite waard.

Ta leme,

Henk